Instructies

Overzicht van al onze opleidingen

Waarom is het volgen van een EHBO cursus zo belangrijk?

In Nederland belanden jaarlijks bijna 600.000 mensen op de eerste hulp naar aanleiding van ongelukken in en rondom huis. In het overgrote deel van de gevallen gaat het om klein tot middelmatig letsel. Maar ook zitten er fatale ongevallen tussen die in sommige gevallen voorkomen hadden kunnen worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld reanimatie wat direct moet worden ingezet. In Noorwegen is het de normaalste zaak van de wereld, 95% van de bevolking heeft een EHBO training gehad en herhaald deze regelmatig. In Noorwegen krijgt iedereen op school al les in het verlenen van eerste hulp. Ook onze oosterburen hebben het goed voor elkaar, zo heeft 80% van de Duitse bevolking ook een EHBO diploma. In Nederland lopen we erg achter, hier ligt het aantal mensen dat een EHBO diploma heeft slechts op 3%! Schrikbarend laag!

EHBO verschil tussen leven en dood

Als een slachtoffer stopt met ademen duurt het 4 minuten voordat het menselijk hart stopt met kloppen. Na het niet ademen gedurende 6 minuten kan er permanente hersenschade optreden. En in meer dan 50% van dodelijke verkeersongevallen overlijd het slachtoffer in de eerste paar minuten. Feit: de aanrijdtijd van een ambulance in Nederland is bij een ernstig (A1) ongeval gemiddeld 6,5 minuten. In deze belangrijke eerst minuten kan iemand met een EHBO cursus het verschil betekenen tussen leven en dood.

Nog meer schrikbarende feiten.

Als er geen eerste hulp wordt gegeven direct na de gevolgen van een plotselinge circulatiestilstand, daalt de kans op overleven van de persoon elke minuut met 10%! Effectieve reanimatie van omstanders of het gebruik van een AED kunnen de overlevingskans van een slachtoffer verdubbelen! Uit cijfers van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat er wekelijks 300 mensen buiten het ziekenhuis om een circulatiestilstand krijgen. Ook hier is een EHBO cursus weer van essentieel belang.

Reden genoeg

Redenen genoeg waarom het volgen van een EHBO cursus dus erg belangrijk is. Wil je ook graag een EHBO cursus volgen? Kijk dan hier voor ons volledige aanbod met EHBO cursussen. In veel gevallen worden de kosten door de verzekering gedekt!

Eerste Hulp EHBO

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen,
maar ook wat u vooral moet laten.

Beginners en herhalingscursus

Reanimatie (BLS) en AED

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen,
maar ook wat u vooral moet laten.

Beginners en herhalingscursus

EH bij verkeersongevallen 2

Eerst hulp bij verkeersongevallen

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen,
maar ook wat u vooral moet laten.